Jump to content


Photo

Need help creating private server + Major lag on servers despite low ping


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Envy

Envy

    Fresh Meat

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 08 May 2012 - 02:48 AM

I know this is a fairly common question. But all the things i've seen on the forums haven't helped. I first started out trying Hamachi but it always says something about lan (even with sv_lan 0) so I tried port forwarding, went through the whole manual. I went into the game set sv_lan to 0, typed in ip (my ip), and heartbeat. Still wouldn't work. Just to make sure my ip was set I typed in net_start, it said something about along the lines of being unable to allocate an ip address. Any help?

Also, i've been experiencing major lag on servers even with ping being 30 or less. All of the people I play with who generally have higher ping than me say they experience 0 lag, yet every few seconds or so everything for me just stops, I can look around but I cant move and everyone stops moving, then it skips forward. Any help?

#2 Sydni

Sydni

    Bullshit Member

  • Zombies
  • PipPipPipPip
  • 873 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:fuck you
  • Interests:Not being on NMRih forums

Posted 09 May 2012 - 03:20 AM

Here, I use this guide that I sort of made:

1) Port forward 27015/whatever port you use UDP + whatever
2) Start your server.
3) Type SV_LAN 0 into the console.
4) Type heartbeat to make sure.
5) Type MAP [MAPNAME] into the console and load the map.
6) Type heartbeat again JUST to make sure.

have someone join by using the IP at ipchicken.com

enjoy

oh boy now I'm a zombie moooo

#3 Envy

Envy

    Fresh Meat

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 09 May 2012 - 04:32 AM

Here, I use this guide that I sort of made:

1) Port forward 27015/whatever port you use UDP + whatever
2) Start your server.
3) Type SV_LAN 0 into the console.
4) Type heartbeat to make sure.
5) Type MAP [MAPNAME] into the console and load the map.
6) Type heartbeat again JUST to make sure.

have someone join by using the IP at ipchicken.com

enjoy

oh boy now I'm a zombie moooo

Thanks that helped a lot! I still get a little bit of a weird stutter but its not as bad seeing as I'm the host.

#4 Sydni

Sydni

    Bullshit Member

  • Zombies
  • PipPipPipPip
  • 873 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:fuck you
  • Interests:Not being on NMRih forums

Posted 11 May 2012 - 07:35 PM

No problem. Might want to see about upping your internet plan if you're still getting stuttering. Mine is something like 60 or 50 mbps and I still lag sometimes, make sure your friends are pretty close to you too.

#5 The Reverend

The Reverend

    NMRiH's Bad Joke

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2,403 posts
  • Gender:Male

Posted 11 May 2012 - 09:23 PM

No problem. Might want to see about upping your internet plan if you're still getting stuttering. Mine is something like 60 or 50 mbps and I still lag sometimes, make sure your friends are pretty close to you too.


Post a speedtest.

I can bet, almost 100%, that you have powerboost (also known as powershit), it fakes having a high speed for the first 10 mb, yeah that's right, 10 mb of a download or constant usage.

It fools people into thinking they have fast internet speed, while in reality, you probably only have 10 down and 1.5 up.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users